23948sdkhjf

Renovering av Liljeholmsbron utreds – igen

Men varför den välbehövliga upprustningen skjuts fram till trafikkontoret inte svara på.
Liljeholmsbron i Stockholm är i behov av renovering. Detta konstaterades redan 2015 då trafikkontoret kom fram till att klaffarna var i så dåligt skick att fortsatt användande skulle fördyra underhållet. Dessutom fanns det en risk att bärigheten skulle minska på grund av sprickbildning, rost och trasiga förband.

Det var tre år sedan. Nu skriver Stockholmdirekt att en ny utredning måste göras vilket skjuter fram renoveringen ännu mer. Vad för renovering det handlar om vill trafikkontoret inte uttala sig om.

– Jag håller på att skissa fram ett nytt reviderat utredningsbeslut som ska tas upp i nämnden i maj. Det finns ett utredningsbeslut från 2015 men nu ska vi alltså göra en ny utredning, säger Sofi Persson, projektledare på trafikkontoret, till tidningen.

Stockholmdirekt har även fått ett mailsvar av Sofi Persson. Så här skrev hon:

"Det tjänsteutlåtande med förslag på reviderat utredningsbeslut för Liljeholmsbroarna som håller på att tas fram är inte färdigskrivet ännu. Därför går det i dagsläget inte att svara mer i detalj på dessa frågor. Först behöver den politiska processen ha sin gång."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094