23948sdkhjf

Örebro kommun och NCC i asfaltsbråk

Kommunen menar att NCC levererat asfalt av för låg kvalitet. Nu håller man inne på betalningarna.
Örebros kommun ligger i konflikt med NCC. Kvalitetstester av asfalten och asfalteringen som bolaget levererat visar på låg kvalitet, skriver NA . Men NCC har inte velat åtgärda bristerna och hävde därmed avtalet. Nu svarar kommunen med samma mynt – och vägrar att betala.

Stickprovskontrollerna utfördes under 2017. De visade att asfaltens låga kvalitet gjorde att den slets ut snabbare.

"NCC har dels lagt asfalt på ett felaktigt sätt utifrån vad som anges i vårt avtal, dels använt asfaltstyp som i olika avseenden är sämre än den vi har beställt och som vårt avtal säger att de ska använda. Eftersom det innebär att NCC fakturerat och därmed tagit betalt för något som de inte har utfört och levererat, har vi under hösten hållit inne med betalningar och krävt att NCC ska vidta åtgärder för att rätta till de allvarliga bristerna", säger Tommy Karlqvist, projektledare på Park och gata, i ett pressmeddelande.

Vidare kommer Örebro kommun att kräva att NCC ersätter för kostnaderna som följt efter avtalsbrottet.

"Vi kan inte godta att våra entreprenörer tar betalt för något som de inte levererar. Det handlar om att värna om örebroarnas skattepengar och att givetvis stå fast vid att avtal ska följas", säger Ullis Sandberg (S), ordförande i programnämnd Samhällsbyggnad, i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.396