23948sdkhjf

Så vill Skanska öka medvetenheten kring mental hälsa

Företaget lanserar ett virtuellt klassrum tillsammans med Spinview och hjärnforskaren Katarina Gospic.
Varje år arrangerar Skanska "Safety Week" – en säkerhetsvecka med olika teman. I år står ”Hälsa och välbefinnande” på schemat och som en del i att öka medvetenheten kring vad som påverkar den mentala hälsan och välbefinnandet, släpper Skanska ett virtuellt klassrum utvecklat av Spinview i samarbete med hjärnforskaren Katarina Gospic. Där kommer bolagets medarbetare att få lära sig mer om hjärnan och dess funktioner.

– Vi har en långsiktig strategi för arbetsmiljö som tar avstamp i våra värderingar där en av hörnstenarna är ”Värna om livet”. Att ägna 2018 års Safety Week till att vidga vårt fokus på arbetsmiljö och öka medvetenheten kring hälsa och välbefinnande är ett naturligt steg i att ta ett helhetsgrepp kring våra medarbetares arbetsmiljö, säger Neil Moore, Senior Vice President Health and Safety på Skanska AB, i ett pressmeddelande.

Skanska skriver att man genom kampanjen "Relax. Recharge. Reset" vill skapa medvetenhet och uppmuntra till reflektion och dialog hos medarbetarna kring hälsa och välbefinnande. En aspekt är vad som sker i hjärnan och hur belastningen på hjärnan har ökat av digitaliseringen, både i samhället i stort och på arbetsplatserna.

– Digitaliseringen av samhället ställer nya krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vad vi arbetar med lever vi alla ett samhälle med ett högt flöde av information som pockar på uppmärksamhet. Vi behöver utforska hur det påverkar oss och lära oss att förhålla oss till förutsättningarna i dagens samhälle och arbetsliv, säger Neil Moore.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094