23948sdkhjf

Maskinmekaniker blir ny gren på Yrkes-SM

Fred Stenudd, Swecon: "Vi är mycket glada att Motorbranschens Yrkesnämnd vill uppmärksamma yrkesrollen och ta in den som en egen gren i SM"
Den 25 till 27 april är det dags för den årliga upplagan av Yrkes-SM i Uppsala. Nytt för i år är att maskinmekaniker får vara med och tävla. Både Swecon Anläggningsmaskiner och syskonföretaget Lantmännen Maskin finns på plats. Det skriver Swecon i ett pressmeddelande.

Bakom tävlingen står de två arrangörerna Worldskills Sweden och Uppsala kommun. Tanken är att lyfta de praktiska yrkenas status och öka intresset för de praktiska utbildningarna. Antalet elever som söker gymnasiets yrkesprogram har minskat stadigt under de senaste åren, trots att arbetsmarknaden för många praktiska yrken är god. Resultaten från tidigare Yrkes-SM visar att evenemang av den här sorten gör fler unga intresserade av utbildningarna.

– Vi är mycket glada att Motorbranschens Yrkesnämnd vill uppmärksamma yrkesrollen och ta in den som en egen gren i SM, säger Fred Stenudd som arbetar med Employer Branding för Swecon Anläggningsmaskiner och Lantmännen Maskin.

Läs också: Yrkes-SM ställs in

På Yrkes-SM deltar Swecon Anläggningsmaskiner och Lantmännen Maskin med maskiner i två olika montrar, kompetens i form av tävlingsledare och domare samt personal som kommer fånga intresserade ungdomar i vår ”prova på” monter inomhus eller i vår rekryteringstrailer i anslutning till maskinförartävlingen.

– Det ska bli spännande att se våra tävlande in action och vi hoppas självklart på en bra tävling och många åskådare, säger Fred Stenudd.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094