23948sdkhjf

Svevia rustar upp vägar i Västerbotten

Cirka 120 kilometer väg ska få en uppfräschning.
Svevia kommer under sommaren att utföra en rad olika förbättringsåtgärder på vägarna runt om i Västerbotten. Affären är värd 116 miljoner kronor.

– Vägar har ett ständigt behov av löpande underhåll men också ombyggnationer. När vägen belastas över tid så skapas det förändringar i vägkonstruktionen som gör att den tillslut behöver åtgärdas, säger B-O Forsberg, Svevia, i ett pressmeddelande.

Det är på uppdrag av Trafikverket som Svevia ska, under årets sommarsäsong, åtgärda åtta nya vägsträckor på totalt cirka 120 kilometer väg som ska förstärkas och få en ny beläggning.

– Förstärkningsarbete kan vara utbyte av ytskiktet på vägen, det är själva beläggningen eller asfalten kan man säga. Men det kan också innebära mer omfattande urgrävningar av en sträcka där konstruktionen inte längre ger tillräcklig bärighet.

De sträckor som Svevia ska åtgärda den här sommaren är:

E12 Forsmark – Stålfjäll, 20 km
Väg 353 Knaften – Lycksele, 14 km
E4 Y-länsgräns – Nordmaling, 14 km
Väg 513 Levar – Nordmaling, 4 km
Väg 353 Baggård – Nyåker, 24 km
Väg 92 Marahällan – Vännäs, 4 km
Väg 92 Balsjö – Bjurholm, 14 km
Väg 363 Månäs – Gillesnoule, 24 km

– Vi ber pendlare och trafikanter om förståelse för att vi arbetar på vägen för att göra deras väg säkrare och mer framkomlig och uppmanar dem att visa hänsyn till våra medarbetare och arbetsmaskiner som arbetar på vägen, säger B-O Forsberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078