23948sdkhjf

TS 440 är den första kapmaskinen med inbyggd broms

Maskinen bygger på Quickstop-teknologi.
I ett pressmeddelande skriver Stihl att man under våren lanserar en ny kapmaskin med inbyggd kapskivbroms. Maskinen, kallad TS 440, är unik av sitt slag och förutom bromsen, där Stihl är först i världen, så har den automatisk avstängning vid kast.

TS 440 bygger på Quickstop som är en sensorbaserad bromsteknologi. När energin från ett kast är tillräckligt hög aktiveras bromsen som stannar skivan. Och enligt Stihl är reaktionen snabb – skivan stannar på en bråkdels sekund. Tack vare bromsen är skyddet fixerbart i olika lägen för att förenkla arbetet vid rörkapning på svåråtkomliga lägen och arbete i schakt.

Stihl skriver att TS 440 är speciellt lämpad för material som betong, järn och stål samt skärning av betong, tegel, plåt, stålkonstruktioner och stålbjälkar. Den fungerar även för generell kapning.

Maskinen kommer med en 350 millimeter fiberarmerad kapskiva för kapning av stål- och konstruktionsmaterial. Andra kapskivor för skärning i sten, betong och segjärn finns att köpa separat. TS 440 är standardutrustad med elektronisk vattenstyrning som är varvtalsstyrd för att binda damm och minska risken för kast. 2-MIX motorn har lägre bränsleutsläpp och ger längre arbetspass.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078