23948sdkhjf

Toyota lanserar ny elektrisk truck

Produktchefen: "Den är smidig, kraftfull och effektiv"
I förra veckan gick Cemat-mässan av stapeln i tyska Hannover. Där visade Toyota Material Handling upp sin nya truck Toyota Traigo 80. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Den nya trucken har en kapacitet på mellan 6 och 8 ton. Trucken är byggd för hårt arbete i tystnad och företagets ledord är ”All Power, All Electric, All Toyota”.

– Nu lanserar vi en efterlängtad maskin som står ut i en klass för sig på den svenska marknaden. Den är smidig, kraftfull och effektiv. Vi är övertygade om att vi har utvecklat en klassledande serie av 80-volts motviktstruckar för tungt arbete och ett riktigt bra alternativ till förbränningsmotordrivna truckar, säger Henrik Åkerlund, produktchef på Toyota Material Handling Sweden, i pressmeddelandet. Han fortsätter:

– Tack vare våra val av batteriteknik, hög energieffektivitet, flytande hytt och Isite-tillgång är Traigo 80 en stark medlem i Traigofamiljen. Den nya Traigo 80-serien ersätter den nuvarande Traigo HT-serien, och består av modeller om 6, 7 och 8 ton. Den sista finns nu även med ett lastcentrum om 900 millimeter.

Toyota har utrustad trucken med kraftfulla motorer som gör att den passar för de intensiva applikationer som normalt tidigare utförts av diesel- och gasoltruckar. Den kan även manövreras i trånga utrymmen, till exempel i produktions- eller lagerutrymmen.

Man har även sett över instrumentpanelen för mer intuitivt arbete samt minimerat vibrations- och ljudnivåerna med en flytande förarhytt. De nya 80-voltsmodellerna är utrustade med elektrisk servostyrning för lägre energiförbrukning. Trucken har utformats kring ett öppet chassi för att snabbt kunna byta batteri på egen hand.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093