23948sdkhjf

Världens största tiltrotator

Rototilt tar tillfället i akt på Svenska Maskinmässan och lanserar en tiltrotator för maskiner på 30-40 ton. "Vi tror att tiden är mycket mogen att börja använda tiltrotatorer på större grävmaskiner".

Rototilt släpar med sig en riktigt stor nyhet till Svenska Maskinmässan, enligt företaget är nya Rototilt R9 världens största tiltrotator – gjord för grävmaskiner på 30-40 ton.

– Det här är en tiltrotator med oöverträffad kapacitet som härmed gör riktigt stora grävmaskiner effektivare, säger produktchef Sven-Roger Ekström, i ett pressmeddelande.

Rototilt R9 ska klara ett brytmoment på 500 kNm, den har fått en ny hydraulik för att klara stora flöden, snäckväxeln beskrivs som kraftig, med dubbla hydraulmotorer och redo att klara stora påfrestningar och leverera maximalt vridmoment lovar Rototilt.

Rototilt R9 fungerar med Rototilts styrsystem ICS och är försett med säkerhetslåset Securelock och centralsmörjningen ILS.

Vi tror att tiden är mycket mogen att börja använda tiltrotatorer på större grävmaskiner än som varit vanligt tidigare. Självklart kombinerat med vårt välbeprövade styrsystem ICS och säkerhetslösningen Securelock, säger Sven-Roger Ekström.

Rototilt är nyss hemkomna från Intermat, som arrangerades i Paris 23-28 april. Läs mer här om vad Vindelnföretaget visade där.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078