23948sdkhjf

Nu är Bee Urban Evolution Lab igång

Miljöministern: "Det är härligt att se vad Bee Urban har skapat här uppe på taket."
Den 3 maj invigdes Bee Urban Evolution Lab – ett 800 kvadratmeter stort multifunktionellt tak ovanpå Garnisonen i Stockholm. Det är skapat av Bee Urban tillsammans med Vasakronan, Coop och Kfs, Allbastiftelsen, Rölunda Gård, Svenska Naturtak, Willab Garden, Containertjänst, PhytoEnvitech, M3Bygg, Utellus, Urban Green och Gardena.

På plats fanns miljöminister Karolina Skog som även hade hand om själva invigningen.

På takterrassen finns ekologiska odlingar, pollinatörsreservat, bikupor och det allra senaste inom miljöteknik, förnybar energi och resurshantering. Det är också en grön urban mötesplats för olika slags events, skördeluncher, yoga, livemusik och mycket mera. Det första spadtaget till taket togs i oktober 2016 och nu är bandet klippt.

– Det är härligt att se vad Bee Urban har skapat här uppe på taket. Det behövs många fler gröna urbana mötesplatser, inte bara ur ett miljöperspektiv utan även för rekreation, kultur och estetik, sa miljöminister Karolina Skog vid invigningen.

På den stora terrassen odlas ekologiska grönsaker, frukt, bär och vackra blommor, samtidigt som den biologiska mångfalden främjas. Det är också ett showroom med det allra senaste inom stadsodling, miljöteknik, förnybar energi och resurshantering, och här kombineras nya och hållbara tekniker.

– Vår vision är att få människor att återupptäcka ”taket” med alla dess bortglömda möjligheter. Vi vill stärka stadens ekologi och få storstadsborna att förstå hur biologisk mångfald, odling och kompostering hänger ihop, säger Josefina Oddsberg Gustafsson, vd och grundare av Bee Urban. Hon fortsätter:

– Det känns fantastiskt att äntligen få öppna dörrarna till Bee Urban Evolution Lab. Detta kommer att bli Stockholms mest innovativa mötesplats, både för gröna aktörer och för helt vanliga stockholmare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078