23948sdkhjf

Så ska Länsmanstorget få nytt liv

Fler sittplatser och en mer attraktiv miljö väntar torget ute på Hisingen i Göteborg.
Mitt i stadsdelen Länsmangården på Hisingen i Göteborg ligger Länsmanstorget. Det invigdes 1966 och har genom åren genomgått ett antal ombyggnationer. Senast i vintras byggde man en liten park med namnet ”Körsbärslunden” och nu är det dags för nästa steg, skriver Göteborgs stad i ett pressmeddelande. Nästa ombyggnad kommer att ha fokus på torgets inomhusmiljö – ett arbete som genomförs i flera steg och sker inom ramen för det pågående Torguppdraget.

– Vi börjar med att klä in väggarna i naturligt trä och sätta upp ett helt nytt undertak. Vi kommer att lägga stor vikt vid belysning för att skapa en attraktivare inomhusmiljö. Detta gör vi genom att montera ny armatur både på väggar och i taket, berättar Charlotta Brandt, centrumutvecklare på Länsmanstorget, i pressmeddelandet.

Vid torget norra ände ligger idag en tom lokal på ca 500 kvadratmeter. För att ge lite mer liv till väggarna förses de neddragna jalusierna med en böljande och sinusperforerad plåt. Den ska föra tankarna till ett mjukt draperi men idén är att den ska vara temporär. Det menar fastighetsförvaltare Trond Smedheim.

– Vi förhandlar i dagsläget med en ny hyresgäst som är intresserad av större delen av den tomma lokalen. Det är Folktandvården som förhoppningsvis öppnar sin verksamhet på Länsmanstorget, säger Trond Smedheim.

Göteborgslokaler följer upp det arbetet med parken genom att ta med utsidan in på Länsmanstorget och fortsätta med temat ”Körsbärslunden”. När arbetet med ytskikten i centrumbyggnaden är färdigt väntar ny dekor. Fler sittplatser och nya planteringar ska också på plats samt att man i mitten av torgytan ska placera en ny sittmöbel i form av en åtta. Den får sällskap av ett konstgjort körsbärsträd. Väggarna förses med en ny klocka samt en uppdaterad anslagstavla.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094