23948sdkhjf

Maskinerna allt viktigare för Bellmans

Bellmans grundades i början av 1970-talet av Ulf Bellman. Fokus låg inledningsvis mest på bygg- och anläggningstransporter men med tiden kom även entreprenadmaskinerna in i bilden.

– Det har ökat mycket bara på de senaste åren, säger Sören Tjärnås, arbetsledare på Bellmans Åkeri och Entreprenad.

Omsättningsmässigt står transporterna i dag för 60 procent, och entreprenadmaskiner för 40 procent.

Läs också: Ny styrelse i Bellman Group

– Vi strävar efter att det ska bli ännu mer maskiner, tillägger han.

Bellmans Åkeri & Entreprenad har i dag 75 anställda och ett 220 underentreprenörer.

Fordons- och maskinparken består av 307 Lastbilar och 270 maskiner och i slutet av 2017 var 300 lastbilar och 270 maskiner ute och jobbade under ledning av åtta arbetsledare/säljare.

 – Bellmans har otroligt mycket jobb just nu – både på lastbilssidan och på maskinsidan, säger Sören Tjärnås.

Bellmans har under årens lopp ofta kunnat hyra in både maskiner, bilar och förare från andra delar av landet, numera är det dock ont om lediga resurser även utanför storstäderna.

– Ibland finns det inga lastbilar eller maskiner alls lediga, vi får jaga med ljus och lykta. Som tur är har vi förstående kunder och vi kan alltid lösa problemen, säger Sören Tjärnås.

2017 ändrades företagets ägarförhållanden sedan Bellmans Åkeri & Entreprenad AB och Uppländska Berg (Modern Sprängteknik i Norden AB med ingående dotterbolag) bildade ett nytt bolag med riskkapitalbolaget Verdane Capital VIII som majoritetsägare. Övriga koncernägare är befintliga ägare i Bellmans och Uppländska.

Ambitionen uppgavs vara att gemensamt bygga upp en ännu större koncern inom anläggningsbranschen både genom organisk tillväxt samt framtida ytterligare förvärv.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.141