23948sdkhjf

Eldrivet krossverk med stor matare

Fredheim utlovar hög och pålitlig prestanda i en ny maskin. – Krossverket Keestrack B7e är alltigenom byggt för att kombinera hög produktion med låga kostnader för drift och underhåll.

Keestracks svenska återförsäljare Fredheim Maskin tar med sig flera nya maskiner till Svenska Maskinmässan.

I högen finns till exempel det helt nya krossverket Keestrack B7e.

– Krossverket Keestrack B7e är alltigenom byggt för att kombinera hög produktion med låga kostnader för drift och underhåll. Därav kombinationen av väl tilltagen matare med tvåstegs grizzly, kross från CJ412 och avtagbart motorpaket med dieselmotor från Volvo Penta, säger Erik Olausson på Fredheim Maskin AS i ett pressmeddelande.

Driften är helt elektrisk och kraften kan hämtas från nätet eller från ett avtagbart motorpaket bestående av en generator som drivs av en 13-liters motor, en Volvo Penta TAD 1354GE som ska ge 344 kW/470 hästkrafter vid 1 500 rpm.

Krossenheten består av en CJ412/1208

Fredheim Maskin utlovar hög och pålitlig prestanda och hävdar att Keestrack B7e är perfekt både för bergtäkter och för entreprenadarbeten.

Krossverket ska ha en hög kapacitet som i sin tur ska matchas av en åtta kubikmeter stor matare som dessutom kan lyftas av, för att hålla nere vikten vid transport.

Mataren ska också kunna skjutas bakåt för att göra det enklare att byta krossplattor.

Transportören är 12,5 meter lång, 1,2 meter bred och försedd med ett XHD-band, enligt pressmeddelandet är den dessutom smörjfri och som standard förlängd och försedd med hydraulisk vikning.

I standardpaketet ingår också maskinövervakning med GSM/GPS, radiostyrning med autostart, centralsmörjning, vattendysor och LED-belysning.

– Den totala vikten är 69 ton, varav mataren står för tolv ton och motorpaketet sju ton. Det gör att basmaskinen kommer ner till 50 ton, säger Erik Olausson.

Företaget kommer också att visa bland annat Keestrack K3 Combo, Keestrack K4e Novum, helt nya Keestrack K7e, helt nya Keestrack K8e, Keestrack B4e , Keestrack H6e, Keestrack S5 Stacker, Telestack LF520 och Telestack TC624.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095