23948sdkhjf

Tunga nyheter från Wirtgen Group

Wirtgen Group, med både Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann och Benninghoven bjuder in till en Solvallamonter packad med vältar, läggare, fräsar, krossar och siktar.

Wirtgen Group tar med sig ett axplock från både Wirtgen, Vögele, Hamm och Kleemann till Svenska Maskinmässan.

Från Vögele blir det läggare av olika slag.

– Vi tar med oss vår Vögele Super 700-3i, en typisk gångbaneläggare, säger Jesper Urdén, säljare på Wirtgen Group.

Modellen är högaktuell just nu.

– Det blir fler och fler såna jobb, att belägga en cykelbana, belägga efter fiberarbeten, en gångväg eller garageuppfart. Förr hyrde eller lånade entreprenörer sådana maskiner av varandra, nu ökar behovet att ha en egen och vi har också noterat ett ökat intresse hos uthyrningsföretag och har också sålt några maskiner till sådana kunder.

Med i montern finns också ”kommunläggaren” Vögele Super 1303-3i och ”infrajobbsläggaren” Vögele Super 1803-3i.

På vältsidan tar Wirtgen Group med sig bland annat Hamm HD12VV, en 2,5-tonsvält med en 1,2 meter bred vals, nu försedd med temperaturmätning och packningsmätare.

– Det är nytt att man har sådan utrustning på en vält i den här storleksklassen, det har tidigare varit förbehållet större vältar, kommenterar Jesper Urdén.

Hamm DV+90i VO-S får också följa med till Solvalla.

– Det är vår stora infrajobbsmaskin, en pivotstyrd vält där man i princip kan dubbla bredden eftersom varje vals styrs individuellt.

Niotonnaren har något år på nacken och är efterföljare till DV90.

– Det är vår mest populära stora asfaltsvält, kommenterar Jesper Urdén.

Wirtgen W50Ri, en 50 centimeters bakåtlastad fräs från Wirtgen utrustad med det senaste nivelleringssystemet Level Pro Plus, följer också med, Wirtgen Group lyfter också fram en mindre maskin – jordpackningsvälten H5i.

– Vi vill visa vår mest kompakta jordpackningsvält, den är över 30 centimeter kortare än sin företrädare, säger Jesper Urdén.

Jordpackaren blir också en representant för de mindre och kompaktare maskinerna i Compactline H-serien som omfattas av fem- och sju-tonsmodeller.

– Vi har också med oss 16-tonsvälten Hamm H16i, som representerar H-serien som finns från 11 ton till 25 ton, med det nya körkonceptet Easydrive.

Koncernens fjärde märke Kleemann får förstås också följa med, Wirtgen Group tar med sig käftkrossen Mobicat MC110Z Evo, och sikten Mobiscreen MS13-Z.

Torsten Frinks från Wirtgen finns också på plats på mässan, för att demonstrera telematiksystemet Witos..

–Witos innebär att man i realtid får ut produktionsdata, säger Jesper Urdén.

Förutom produktionsdata kan man få information om maskinens tillstånd och position, systemet ska i förlängningen möjliggöra för Wirtgen Group att gå från att erbjuda en reaktiv service, det vill säga att kunden ringer för att beställa service, till att kunna erbjuda en proaktiv service, det vill säga att företaget kontaktar kunden när det är dags för service.

– Wirtgen Sverige har storsatsat på Witos under det senaste året och jag tror att de flesta maskiner kommer vara utrustade med det inom något år. 

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125