23948sdkhjf

Hamms hybrid samlar kraft

Hamm har en mindre motor i sin nya hybridvält, när det blir toppar ska kraften komma från ett helt annat ställe.

Paris. Wirtgen Group har många varumärken att visa upp, i företagets monter på Intermat fanns till exempel en ny hybridvält, niotonnaren Hamm PH ska dra mindre bränsle tack vare att den försetts med en mindre motor – 56 kilowatt, att jämföra med föregångarens 85 kilowatt.

Maskinen ska ändå klara jobbet minst lika bra lovar Wirtgen Group och konstaterar att effektbehovet normalt sett inte är större än att den mindre motorn ska kunna leverera det som krävs.

– Hybridvälten har gått på test hos ett antal kunder under förra sommaren. Utfallet är helt OK och man har noterat upp till 20 procent mindre i förbrukning, säger svenska Wirtgen Group i en kommentar.

När effektbehovet emellanåt blir större – för det blir det – ska lösningen finnas nära till hands, Hammvälten har en hydraulisk ackumulator som laddas upp under maskinens gång, den samlade kraften används sedan när det blir en topp – till exempel när vibrationerna ska dras igång.

Tack vare den mindre motorn ska maskinen vara tystare och kräva mindre underhåll, inga SCR-rening krävs och inte heller något Adblue.

Niotonnaren Hamm HD+ 90i PH är först ut, om intresse finns kan det bli fler, förklarar Rune Gulli, vd på Wirtgen Norge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094