23948sdkhjf

Stort och smått för Liebherr

Liebherrs tornkranar och jättegrävare väckte uppmärksamhet i mässans största monter, de mindre maskinerna var dock lika viktiga. – Vi ser en tendens i hela Europa att man vill ha kompaktare maskiner.

Paris. Liebherr bredde ut sig på Intermat, företaget visade totalt 42 produkter inom fem divisioner och hade mässans i särklass största monter med 4 500 kvadratmeter som fylldes upp av allt från tornkranar till kompaktmaskiner.

– Vi är störst på Intermat, deklarerade Alpan Villaume, marknadskommunikatör på Liebherr-France SAS.

Frankrike är en viktig marknad för Liebherr, och det anses därför betydelsefullt att både vara med och att slå på stort när det är dags för Intermat.

– Frankrike är vår tredje största marknad, vi har också mycket goda relationer med Frankrike, sade Alpan Villaume.

Liebherr valde att bland annat visa upp en av de totalt fem specialgrävare som används på jätteprojektet Grand Paris, ett gigantiskt bygge där totalt många miljarder euro investeras i tågstationer och järnväg i vad som kallas Europas största infrastrukturbygge.

Liebherr har en hel del maskiner på projektet, bland annat täktmaskiner och tornkranar. På projektet rullar också fem specialgrävare, en av dessa hade dock fått ledigt och visades upp på mässan, en Liebherr R 946 på närmare 50 ton som försetts med kablar för att klara av att gräva djupare än andra.

– Den kan gräva 55 meter under mark, förklarade Alpan Villaume.

Jätteprojektet, som inleddes i fjol, ska stå klart 2030, då ska totalt 62 nya tågstationer ha byggts i Paris.

– Det är ett mycket viktigt projekt för oss, där kan vi visa att vi är redo och att vi har hela rangen med allt från betong till tornkranar.

Tornkranarna och jättemaskinerna kanske syntes mest i montern, de mindre har dock en minst lika viktig roll att spela, konstaterade Alpan Villaume.

– Byggarbetsplatserna blir allt mindre, då krävs kompaktare maskiner.

Tanken är därför att kunna leverera maskiner som kan jobba överallt, men kanske bara några dagar i stöten, de ska vara enkla att transportera och dessutom kunna användas med många olika typer av redskap.

– Vi ser en tendens i hela Europa att man vill ha kompaktare maskiner, det gäller inte minst i Sverige, säger Alpan Villaume.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078