23948sdkhjf

Svenska tänder på frammarsch

Combi Wearparts utökar sitt sortiment, företaget utlovar både fler produkter och fler storlekar när det gäller det patenterade tandsystemet C-rex.

Paris. Svenska Combi Wearparts har en stor internationell kundkrets, 95 procent av de produkter som tillverkas i företagets gjuteri i Ljungby går på export till 70 länder över hela världen och företaget kände sig därför som hemma på Intermat.

– Det är ett bra tillfälle för oss att träffa våra återförsäljare och användare, men också att hitta nya kunder, säger Niclas Wechselberger, teknisk direktör på Combi Wearparts.

Stjärnan i montern var företagets storsäljare C-rex, det patenterade tandsystemet som för några år sedan ersatte Combi Parts.

– Det unika med C-rex är att låsningen är integrerat i tanden, det är en helt mekanisk låsning som gör det riskfritt att byta tänder, förklarar Niclas Wechselberger.

Tänderna är gjorda för både last- och grävmaskiner i storleken 10-55 ton och efter 2-3 års produktion är det nu dags att utöka sortimentet, förklarar Niclas Wechselberger.

–  Vi fortsätter att komplettera utbudet successivt, med fler produkter och fler storlekar, sade Niclas Wechselberger.

Han utlovar till exempel skärskydd.

– Det kommer löpande framöver.

Företaget kom till Paris i viss medvind, Combi Wearparts fick ett lyft i fjol tack vare ett avtal med Hitachi som innebär att Combi Wearparts ska tillverka tänder som sedan säljs under Hitachis namn.

– Vi lanserar de Hitachibrandade tänderna nu, säger Niclas Wechselberger.

I montern visade företaget även en del andra produkter, inte minst Proclaws, hållare och tänder för större maskiner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094