23948sdkhjf

NCC kammar hem serviceavtal för 700 miljoner kronor

Uppdragen avser fyra stora nyckelområden.
Trafikverket har gett NCC i uppdrag att underhålla och sköta driften av vägarna i driftområde Landvetter, Ätradalen, Jönköping och Vilhelmina. De fyra separata uppdragen löper på minst fyra år vardera. Ordern är värd drygt 700 miljoner kronor och fördelat på följande:

Landvetter: 147 miljoner kronor
Ätradalen: 146 miljoner kronor
Jönköping: 340 miljoner kronor
Vilhelmina: 84 miljoner kronor

– Vi är glada över att Trafikverket väljer att samarbeta med NCC och ger oss uppdrag att ansvara för drift och underhåll av vägarna i dessa områden. Eftersom vi har levererat vägservice här tidigare har vi god kunskap vilket gör att vi kan skapa effektiv drift och underhåll av vägnätet, säger Alexander Eklöw, divisionschef för NCC Road Services, i ett pressmeddelande.

NCC kommer exempelvis att ansvara för snöröjning och halkbekämpning under vintertid och löpande vägunderhåll under sommartid. För driftområde Landvetter och Jönköping är det förnyade uppdrag och avser 67 mil väg respektive 144 mil väg. Kontraktet för driftområde Ätradalen är nytt och avser 120 mil väg. Kontraktet för Vilhelmina är förnyat och avser 111 mil väg.

Samtliga avtal löper på fyra år med möjlighet till ett eller två års förlängning. Avtalen börjar gälla från och med september 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063