23948sdkhjf

Skånsk lyfthjälp satsar i Stockholm

Minikranar och en depå i Stockholmsområdet ska hjälpa skånska 3D Hyrliftar att växa ytterligare.

Lagom till årets Nordbygg-mässa öppnade 3D Hyrliftar en depå i Järfälla. Företaget har på några år tagit för sig rejält på marknaden för bland annat hantering av glas och fönster och nu satsas stort på ett växande segment – minikranar.

Genom att specialisera sig på lyfthjälp för i första hand byggare och installatörer har 20-årsjubilerande 3D Hyrliftar från det Båstadplacerade huvudkontoret vuxit både geografiskt och produktmässigt.

Från början handlade det mest om Max Moves plattformar med smarta hjul som möjliggjorde förflyttning i alla tänkbara riktningar, något som underlättade manövrering och därmed effektiviserade materialhanteringen. Därefter har vi byggt på med andra typer av hjälpmedel som förbättrar både arbetsmiljö och produktivitet, säger Katarina Cavala Andelic, som ansvarar för marknad och PR.

Genom smarta och arbetsbesparande lösningar för bland annat hantering av glas och fönster har vi exempelvis blivit väldigt starka bland glasmästerierna.

Sedan 2014 ansvarar företaget dessutom för försäljning av danska Smart Lifts produktsortiment på den svenska marknaden. Därmed finns även ett urval vakuumliftar som kan användas vid montage av bland annat glas, gipsskivor, ståldörrar, stenplattor, plåtskivor och sandwichpaneler.

Det går bättre och bättre för varje år och vi försöker hänga med i utvecklingen för att kunna leverera de produkter som efterfrågas. På senare tid har vi exempelvis noterat en kraftigt ökad efterfrågan på minikranar, säger Katarina Cavala Andelic.

Strax före jul köptes därför tre nya minikranar, bland annat en Maeda MK 1033 som är en för företaget helt ny modell. Den mycket kompakta kranen är framtagen för att kunna ge lämplig lyfthjälp på små ytor. I och med förvärvet finns åtta minikranar i företagets uthyrningsflotta.

För Richard Beiron på Kranlyft har 3D Hyrmaskiner snabbt vuxit till en av de större köparna av Maedas minikranar som sedan några år blir allt mer populära i Sverige.

– När vi startade 2010 sålde vi två. Förra året sålde vi ungefär 30 i Sverige. Cramo är med 40 maskiner i sin ägo störst i Sverige, men 3D Hyrmaskiner blir en allt viktigare kund, säger Richard Beiron.

Parallellt med det skånska uthyrningsföretagets breddning av produktprogrammet görs också en geografisk expansion. Det senaste tillskottet är en depå i Järfälla för att serva den heta marknaden i Stockholm och Mälardalen. Därmed finns företagets cirka 20 anställda och utbudet av utrustning för olika typer av materialhantering väl utspridda på sju depåer från Malmö i söder till Piteå i norr.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079