23948sdkhjf

Håll koll på sommarens vägarbeten

Trafikverket listar de projekt som påverkar dig i sommar.
Sommaren är här med sol, bad, glass och störande insekter. Och under årets varmaste årstid sker också en hel del vägarbeten.

I ett pressmeddelande informerar Trafikverken om alla de arbeten du bör ha koll på som påverkar din sommar. Bland annat ber man bilisterna ta hänsyn till alla de vägarbetare som är i utsatta situationer.

– För dig som kör är vägen bara en väg. Men för alla som arbetar med våra vägarbeten, är vägen en utsatt och farlig arbetsplats. Där krävs extra mycket hänsyn och uppmärksamhet från dig när du passerar, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Räkna med minskad framkomlighet, hastighetsbegränsningar och var beredd på väntetider vid vägarbeten när du är ute och kör. Om du kör 100 km/tim i en mil på en väg som är skyltad med 90 km/tim så vinner du bara cirka 40 sekunder. På tio mil har du alltså sparat knappt sju minuter. Samtidigt har du mer än fördubblat risken att dö om det händer en olycka. Du har dessutom ökat bränslekostnaden och ditt utsläpp av koldioxid.

Om du är nyfiken på var arbetena är klickar du dig vidare hit .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078