23948sdkhjf

Vinterns snöröjning utvärderas

Trafikverket har fått regeringens uppdrag att kartlägga brister i snöröjningen på de statliga vägarna och järnvägarna samt ge förslag till åtgärder som kan förbättra verksamheten inför kommande vintrar.

Stundtals har klagomålen mot bristande snöröjning på gator, vägar och järnvägar den gångna vintern haglat lika tätt som snöflingorna fallit. Regeringen konstaterar nu att ett fungerande transportsystem är en central del av samhällets funktionalitet. Om exempelvis snöröjningen inte fungerar slår det hårt mot såväl framkomlighet som trafiksäkerhet.

Regeringen betonar att resenärer och godstransportörer ska kunna lita på att komma fram till avsedd plats på utsatt tid, något som inte var helt självklart under den senaste vintern.

Trafikverket, som har ansvaret för att såväl de statliga vägarna som järnvägarna fungerar även vintertid, har därför fått i uppdrag att kartlägga såväl det som fungerar i verksamheten som de brister som finns. I uppdraget, som ska vara avslutat senast 29 juni, ingår att upprätta en handlingsplan med förslag till åtgärder som effektiviserar verksamheten och kommer till rätta med de brister som utvärderingen identifierar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062