23948sdkhjf

Pildammsvägen i Malmö omvandlas till stadsgata

Kommunalrådet: "Nu fyller vi en av de sista ödetomterna i centrum och skapar en tät grön stadsboulevard"
I ett pressmeddelande skriver Malmö stad att omvandlingen av Pildammsvägen närmar sig. Ombyggnationen är del i utvecklingen kring Triangelstationen där man även kommer att bygga ett åtta våningar högt bostadshus och en förskola i kvarteret Priorn. På torsdagen antog stadsbyggnadsnämnden detaljplanen.

– Det är kul att Citytunneln och tågtrafiken ger näring åt byggandet också vid Triangeln. Nu fyller vi en av de sista ödetomterna i centrum och skapar en tät grön stadsboulevard av Pildammsvägen som blir en attraktiv länk mellan Davidshall, Rådmansvången, universitetssjukhuset och Pildammarna, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande, i pressmeddelandet.

Strax söder om bostadskvarteret anläggs en gångväg som kopplar ihop Pildammsparken med den lilla parken Källängen på Rådmansvången. Norr om kvarteret kommer det långa cykelstråket passera, som sträcker sig hela vägen från Hyllie via Kroksbäckparken, Stadion och Pildammsparken tvärs över Pildammsvägen och vidare mot Triangeln.

– Kvarteret Priorn är ett bra exempel på hur förtätningen gör Malmö finare och mer levande när en parkering omvandlas till förskola, arbetsplatser och gröna gårdar, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095