23948sdkhjf

Sverige först i Europa med Cat 986K

Nu kommer den legendariska maskintillverkarens nya produkter till våra breddgrader.
Nu landar Cat 986K i Europa och Sverige blir det första landet där maskinen får premiär. Det skriver Pon Equipment i ett pressmeddelande.

Hjullastaren är optimal för bergkrossar och en modern uppföljare till Cat 988F som slutade tillverkas redan 1998. Cat 986K visas på Maskinmässan i Solvalla.

Under huven sitter helt ny teknik som ger hjullastaren den styrka, prestanda och effektivitet som den större modellen 988. Maskinen passar särskilt bra för arbete i krossanläggningar och lastning av dumprar.

Torbjörn Falk vid T. Falks Entreprenad AB i Ödeshög är en av de som är först ut med maskinen. Han har sedan tidigare flera hjullastare och grävmaskiner från Caterpillar.

– Jag insåg första gången jag såg Cat 986K att storleken är helt perfekt för vårt arbete med att krossa berg. Jag köpte hjullastaren utan att ha sett maskinen i verkligheten eller provkört den och jag känner mig mycket trygg med den. Den kommer att vara snabbare och smidigare än 988:an och minst lika produktiv, säger Torbjörn Falk i pressmeddelandet. Han fortsätter:

– Vi har flera hjullastare i företaget som både är mindre och större. Jag tror det kommer vara en väldigt bränsleekonomisk och effektiv maskin. Jag räknar med att få ut mycket ur lastaren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063