23948sdkhjf

Ny vd möter branschen på Solvalla

Den kanske största nyheten i Delvators monter på Svenska Maskinmässan är företagets nye vd Thomas Pehrsson som tillträdde sin tjänst 1 maj och som direkt får tillfälle att på ett handfast sätt träffa företrädare för hela branschen.

Thomas Pehrsson kommer närmast från Somfy Sweden där han varit vd under mer än elva år. Tidigare har han arbetat i ledande befattningar på bland annat Honda Power Equipment, Axis Communications, Granuldisk, Telelogic och Precise Biometrics .

Med i bagaget finns också såväl teknisk utbildning och en Executive MBA-utbildning (Executive Master of Business Administration). Därutöver finns också god kunskap om det nya företaget där han suttit med i styrelsen sedan 2014.

När Thomas Pehrsson nu tar över som vd efter Lotta Lundquist kommer han till ett expansivt företag som just lagt ett rekordår bakom sig med en omsättning som med marginal passerat en halv miljard kronor.

Delvator är svensk generalagent för Hitachi där de nya serie 6-maskinerna tagits emot väl av branschen med rekordförsäljning av både band- och hjulgrävare som följd.

En viktig del av det gångna årets framgångar är att vi har säkrat tillgången på rätt maskiner. Vi har fortsatt bra tillgång på produkter och har lagerutrustade maskiner för snar leverans, säger Thomas Pehrsson.

Parallellt har servicenätverket byggts ut med ambitionen att säkerställa att de kunder som behöver hjälp med bland annat service och reservdelar snabbt ska få den assistans som behövs. Och förväntningarna är stora om att efterfrågan på företagets maskiner och tjänster ska fortsätta öka.

Vi kommer att fortsätta att arbeta med organisationen för att vara rustade för framtiden, säger Thomas Pehrsson.

Att få medverka vid Svenska Maskinmässan ger mig en intressant och givande start. Mässan blir ett bra tillfälle för mig att möta branschen och för branschen att möta mig. Jag ser fram emot att få möta gamla och nya ägare av Hitachis entreprenadmaskiner, samt alla branschkollegor, säger han.

Lotta Lundquist som träder tillbaka efter 1,5 år som vd kommer att vara fortsatt aktiv i bolagets styrelse.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078