23948sdkhjf

Asfaltsgruppen levererar mark och anläggningsarbeten till Kardonbanan i Ostlänken

Vd:n: "Det känns hedrande".
I ett pressmeddelande skriver Asfaltsgruppen att man fått uppdraget att vara underleverantör till spanska Rover Alcisa. Till dem ska företaget leverera mark- och anläggningsarbete till Kardonbanan. Ordervärdet uppgår till drygt 8,5 miljoner kronor.

Kardonbanan ingår som en del i Ostlänken, ett av de största infrastrukturprojekten i Sverige under 2000-talet. Spanska bolaget Rover Alcisa innehar huvudentreprenaden för mark- och anläggningsarbetet av Kardonbanan.

– Det känns hedrande att få leverera våra produkter till detta globala storföretag. Tio procent av uppdraget ska levereras redan nu innan midsommar 2018. Resterande uppdrag fördelas med 70 procent under 2018 och 20 procent under 2019, säger Tony Andersson, vd för Infrea som är Asfaltsgruppens ägare, i pressmeddelandet.

Kardonbanan kommer att binda ihop den södra stambanan med Norrköpings hamn, och byggs för att skapa utrymme för den kommande Ostlänken, men även för att flytta godshanteringen från centrala Norrköping öster ut till Händelö.

Ostlänken är en stor infrastruktursatsning med målet att förbättra kommunikationerna i östra Sverige. När projektet är klart kommer en dubbelspårig höghastighetsjärnväg att knyta ihop Linköping i söder med Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11