23948sdkhjf

Asfaltering väckte arga känslor

Koelis affärsområdeschef: "Oacceptabelt".
Stockholmdirekt skriver att det i veckan varit klagomål på asfalteringsjobben på Drottningholmvägen, Fridhemsplan. Projektet, som går ut på att bredda trottoarerna, orsakade långa köer och bussar som inte kunde ta sig fram.

Det hela eskalerade under tisdagen när gräl uppstod mellan Koelis personal och asfaltsläggarna. Väktare tvingades kallas till plats.

– Våra yttre trafikledare påpekade att de inte hade tillstånd att asfaltera på dagen, men det struntade de i. Det blev inget handgemäng men en hotfull stämning så att vi var tvungna att skicka dit vakter. Det är helt oacceptabelt, säger Alexis Kahlmann, affärsområdeschef på Keolis, till Stockholmdirekt. Han fortsätter:

– Trafikkontoret gör så gott de kan, men de sitter i en svår förhandlingssits mot entreprenörerna. De får inte säga nej till jobb eller lägga ut viten om jobb inte blir klara i tid. Vi skulle vilja att det inte var mer än ett bygge per stomlinje. Blir det två-tre stycken blir det förseningar som inte går att hantera. Kollektivtrafiken måste få fungera.

Och asfalteringen har inte varit lovlig. Enligt projektledaren Mats Larsson har man inte haft tillstånd att asfaltera dagtid. Nu ska staden ha ett möte med asfalterarna.


– De trodde att deras gällande plan även innefattade asfaltsarbetena, men det är inte korrekt. De hade behövt ta fram en ny specifik plan för det. I vårt kontrakt har vi sagt att ett körfält i vardera körriktning ska vara öppet hela tiden. Nu har de använt flaggvakter och utfört arbetet på dagtid. Vi behöver reda ut hur vi hamnade i den här situationen, säger Mats Larsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109