23948sdkhjf

VSM förvärvas av Bellman Group

"Det är oerhört kul och spännande att VSM nu blir en del av Bellman Group"
Bellman Group skriver i ett pressmeddelande att man förvärvat VSM Entreprenad AB. Avtalet ingicks den 4 juni 2018 och det avser samtliga aktier i bolaget och indirekt dess dotterbolag och intressebolag. Köpeskillingen för förvärvet uppgår till 388 miljoner kronor på skuldfri basis.

VSM är ett entreprenadmaskinsföretag med verksamheter som främst omfattar berg- och grushantering vid stationära och mobila krossanläggningar, schaktentreprenader inom väg, tunnel, anläggning och exploatering samt uthyrning av maskiner med förare. VSM bedriver genom sina dotter- och intressebolag verksamhet i Sverige och Norge.

Genom förvärvet stärker Bellman Group sin position inom maskinentreprenadbranschen och utvidgar även sin verksamhet till Norge.

– Det är oerhört kul och spännande att VSM nu blir en del av Bellman Group. Det här förvärvet ligger helt i linje med Bellman Groups affärs- och strategiplan. Målet är att gruppen skall kunna erbjuda lösningar till kund som ingen annan kan göra inom ramen för ett och samma bolag. Vi ser goda möjligheter att fortsätta skapa värden i den nya koncernen då samtliga dotterbolag redovisar en stark resultatutveckling, säger Håkan Lind, vdför Bellman Group, i pressmeddelandet.

Tanken är att VSM fortsatt ska drivas i separat regi även efter förvärvet.

– Det skall bli intressant och spännande att ta detta steg med VSM och arbeta i den nya organisationen för att utveckla och utvidga verksamheten så att vi kan möta kunders och marknadens behov. Vi kommer i och med detta att kunna stärka positionen i Mälardalen men även i övriga landet”, säger Magnus Persson, vd för VSM Entreprenad.

Tillträde i transaktionen förväntas ske under det tredje kvartalet 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078