23948sdkhjf

Billig betong på sistone

Prisutvecklingen för betong har varit låg de senaste åren, det uppger Svensk Betong och lyfter fram materialet som ett kostnadseffektivt alternativ.

Branschorganisationen Svensk Betong har jämfört entreprenadindex för första tertialet 2013 och samma period 2018 och drar slutsatsen att prisutvecklingen för betong varit låg – mindre än fem procent.

Svensk Betong noterar att detta skett samtidigt som konjunkturen varit starkt växande, organisationen lyfter fram löneökningar på 2-3 procent årligen och att betongen inte stigit lika mycket som flera andra byggmaterial och byggvaror under samma period.

Kostnaderna för att bygga och för byggmaterial är viktiga frågeställningar som ofta är i fokus, inte minst av politiken. Trots en starkt växande byggkonjunktur ser vi en låg prisutveckling för betong de senaste fem åren. Det gör betong mycket konkurrenskraftigt jämfört med andra byggmaterial och möjligheterna att bygga kostnadseffektivt med betong med lägre kostnader för slutkonsumenterna är stora, säger Malin Löfsjögård, vd Svensk Betong, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065