23948sdkhjf

Trelleborg satsar på entreprenaddäck

Ny däckgeneration anpassad för jordförflyttning.

I första hand hjullastare och dumprar har stått i fokus vid utvecklingen av den nya däckserien Earth Moving Radial, EMR, som introducerades av Trelleborg på årets Intermat innan det blev Sveriges tur på Svenska Maskinmässan.

Den nya EMR-serien är en milstolpe för Trelleborg inom produktsegmentet entreprenaddäck, säger Paolo Pompei, affärsområdeschef för Trelleborg Wheel Systems.

Däcken är utformade för hjullastare och dumprar och omfattar 22 dimensioner, från 24 till 33 tum. Enligt Paolo Pompei kan användaren räkna med lång livslängd tack vare en stark, luftfylld och stålarmerad radialstomme med avancerad sammansättning. Företaget lovar därutöver hög hållfasthet, stor tålighet mot bland annat skärskador och ett mönster som ska säkerställa bra grepp oavsett om däcken rullar på sand, sten, grus eller jord. Därmed ska de kunna användas i bland annat dagbrott, stenbrott, underjordiska gruvor och i samband med allmänna entreprenadarbeten.

En jämn lastfördelning utlovas dessutom medverka till såväl låg bränsleförbrukning som behaglig komfort.

Entreprenad- och industridäck är ett växande affärsområde och vi har fått in mycket kunskap och erfarenhet inom segmentet genom förvärvet av tjeckiska Mitas för ett par år sedan. Den nya EMR-serien är en vidareutveckling av Mitas-däcken – definitivt ingen rebranding – som hjälper oss i ambitionen att vara heltäckande även på entreprenadsidan. Inom lantbruk är vi redan starka, säger Patrik Berglund, regionchef för industri- och entreprenaddäck.

Sedan tidigare har företaget i Brawler-serien solida däck, framför allt tänkta för avfalls- och återvinningsindustrin. På de båda mässorna visades en version som är mjukare än föregångarna. Resultatet är, enligt tillverkaren, däck som behåller de solida däckens fördelar, men samtidigt minskar vibrationerna och förbättrar därmed förarkomfort och stryktålighet.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065