23948sdkhjf

Lundbergs största

Större redskapsbärare ska ta upp matchen med hjullastare.

Det var en mycket nöjd Timo Huttunen, vd för Lännen-gruppen, som mötte den svenska marknaden på Svenska Maskinmässan. Försäljningen går generellt bra och stoltheten över Lundbergs hittills största redskapsbärare, 8240, är påtaglig.

2017 var generellt ett bra år för maskintillverkarna. Lännen var inget undantag.

Framför allt har vi haft god tillväxt i varumärket Lännen, men nu har det blivit bra efterfrågan även på Lundbergs redskapsbärare. Tillsammans räknar vi med en tillväxt på 15-20 procent i år och vi har ökat tillverkningstakten både i Loima och i Skellefteå. Dessutom börjar vi känna ett ökat tryck efter våra Watermasterprodukter som nu finns utspridda i mer än 70 länder, säger Lännens vd Timo Huttunen.

För att möta en ökad efterfrågan har företaget också förstärkt sin bemanning på säljsidan i Sverige.

Med Martin Linder som country manager i Sverige har vi plockat in ytterligare två säljare med Peter Ehn och Mathias Kindell, säger Timo Huttunen.

Timo Huttunen ville också lyfta fram en designdetalj som allt fler utnyttjar. I montern illustrerades detta med två vita och en svart maskin.

Det blir allt vanligare att maskinköparna vill profilera sig, då är färgvalet ett bra sätt och vi levererar gärna den färg som kunderna vill ha, oavsett om det gäller Lännen eller Lundberg, säger Timo Huttunen.

Något av inryckare i montern var annars den hittills största redskapsbärare som tagits fram av Lundberg även om den visades på svensk mark redan i höstas.

Med en matchvikt på 6,5-7,5 ton har vi gått våra kunder till mötes och tagit ett steg uppåt för att kunna leverera en starkare produkt som bättre kan kombinera redskapsbärarens mångsidighet med hjullastarens lyftkraft och lyfthöjd. Samtidigt är maskinen lägre än hjullastare i samma storlek, något som påverkar stabiliteten positivt. Så här långt har vi sålt ungefär tio i Sverige och Finland.

Timo Huttunen lyfter bland annat fram den förbättrade arbetsmiljö som den uppgraderade hytten erbjuder, steg IV-motorn och hydrauliken.

Stora glaspartier ger bättre sikt, instrument och reglage är överskådliga och lättarbetade, klimatanläggningen förbättrad och förvaringsutrymmena är större än tidigare samtidigt som det nu också finns kylmöjlighet.

Den sexcylindriga dieselmotorn på 4,5 liter levereras av italienska VM och ger 105 kilowatt med ett vridmoment på 500 newtonmeter.

Det breda registret gör arbetet effektivt även vid låga varvtal, något som både sparar bränsle och minskar ljudnivån, säger Timo Huttunen.

Såväl den lastavkännande arbetshydrauliken som transmissionshydrauliken levereras av Danfoss. Arbetshydrauliken ska säkerställa att motorn aldrig arbetar med en högre effekt än vad varje enskilt arbetsmoment kräver med ett maximalt flöde på 290 liter per minut. Transmissionshydrauliken är anpassad för 50 kilometer i timmen och försedd med en inch-funktion som gör det lätt att justera körhastigheten med konstant varvtal.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078