23948sdkhjf

Jättemixer för blöta massor

När en ny produkt ska lanseras räcker det ibland inte att få entreprenörerna att köpa den – beställarna måste också inse att den behövs, ett uppdrag Allu Sverige tagit på allvar.

Allu är kända för sina sorteringsskopor men på Svenska Maskinmässan lyfte företaget gärna fram helt andra produkter.

– Vi har till exempel en helt ny serie markvibratorer, säger Magnus Eriksson, vd på Allu Sverige.

Markvibratorn finns i storlekar från 200 till 2 500 kg och UAM1200 på 1 200 kg fick tjäna som exempel.

Det är en oerhört kraftig kompaktor, något av en vibratorernas Rolls Royce, säger Magnus Eriksson.

De sorteringsskopor som företaget säljer används ofta på uppdrag där det också finn behov av kompaktering. Detta arbete utförs ofta manuellt, men i vissa lägen är det både enklare och säkrare att i stället sätta en vibrator på grävmaskinen, förklarar Magnus Eriksson.

Gräver man en rörgrav behöver materialet ofta packas för att undvika sättningar, för säkerhets skull kan det vara bra om det kan göras utan att personer på platsen.

Allu har också funnit ett nytt användningsområde för en gammal produkt – processorn.

Vi har sålt den tidigare som en del av ett helt system med tankar med mera, nu säljer vi den separat, som en mixer/blandare, förklarar Magnus Eriksson.

Den stora mixern ska kunna blanda upp blötare massor med till exempel kalk, cement eller flygaska, som tillförs via ett rör.

– Det går att till exempel torka material eller få det att stelna.

Tanken är att återvinna material genom att mekaniskt blanda upp till exempel muddermassor, siltjord eller lera med bindemedel, och låta det luftas. Resultatet ska bli ett torrt och betydligt mer användbart material, det går till exempel att stabilisera lerig mark eller omvandla muddermassor till material som kan läggas i vallar, förklarar Allu.

Det är första gången vi visar processorn som en egen produkt i Sverige, säger Magnus Eriksson.

Han ser en jättepotential i produkten och har därför legat i för att skapa intresse för den nytta produkten kan göra - för att kunna sälja processorn till entreprenörerna måste han först nå sina kunders beställare.

– Jag har bland annat skickat material till kommuner – ”så torkar du upp dina massor”, det gäller att skapa en marknad för entreprenörerna.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078