23948sdkhjf

Populär bandschaktare

Komatsus bandschaktare drog blickarna till sig på Svenska Maskinmässan, Söderberg & Haak lyfte också fram en lite äldre favorit – hybridgrävaren 365.

Söderberg & Haak kom till Solvalla med målet att slå ett slag för Komatsus bandschaktare, maskiner som inte riktigt fått fäste i Sverige ännu.

– Ute i världen är de riktigt stora, säger Thord Wreter, försäljningschef för Komatsu på Söderberg & Haak

Företaget tog därför med sig ett ex till Svenska Maskinmässan, och satsningen verkar ha gått hem – besökarna trängdes runt 51pxi med integrerat GPS-system .

– Vi ser ett stort intresse för våra bandschaktare, kunderna vet ju om att de finns och att de är bra, men det har inte funnits någon riktig representation för dem tidigare, kommenterar Thord Wreter.

För att ytterligare hamra in budskapet ska bandschaktarna ut på demoturné, både i Skåne, kring Stockholm och längre norrut.

–  Vi börjar nu i sommar och fortsätter efter semestern, säger Thord Wreter.

Söderberg & Haak hade många maskiner med sig montern, förutom bandschaktaren var hjulgrävaren 148-11, som lanserades på Intermat tidigare i vår, något av en publikmagnet.

En lite äldre maskin som Söderberg & Haak hoppas ska få ett uppsving hade också fått följa med till Solvalla.

–  Vi nylanserar 365, förklarar Thord Wreter.

Hybridgrävaren är snart två år gammal, men Söderberg  & Haak anser att den har mycket att ge.

– Vi pushar ännu hårdare för den nu, säger Thord Wreter.

Företaget har därför inlett ett samarbete med Götene Ufo och försett hybridmaskinen med deras nya granitskopa, som också satt monterad på hybridmaskinen i montern.

– Vi gör en drive tillsammans med Götene, tillsamman kan vi spara diesel åt kunden – det blir en bränslebesparing med 365, kombinerat med en lättare men starkare skopa sparar man ännu mer, säger Thord Wreter.

Fotnot: Läs gärna mer om Söderberg & Haaks satsning att öka Komatsus marknadsandel i Sverige, länk finns här.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063