23948sdkhjf

Mångsidig arm från Ystamaskiner

Ystamaskiner har arbetat tätt tillsammans med tillverkaren och hann precis få med sig en redskapsarm för fem olika redskap. "Den görs bara för oss i Sverige".

Lacken hade knappt hunnit torka på Greentec HXF 1802 T innan den placerades i Ystamaskiners monter på Svenska Maskinmässan.

–  Det är en redskapsarm som man kan montera fem olika redskap på: ogräsborste, stolpklippare, häckklippare, grensåg och häckklippare som finfördelar materialet, förklarar Ystamaskiners försäljningschef Fredrik Lidberg

Armen ska sättas på en mindre redskapsbärare och Fredrik Lidberg uppger att armen passar särskilt bra på trånga arbetsplatser, till exempel på kyrkogårdar eller i bostadsområden.

– Armen arbetar nära redskapsbäraren.

Maskinen är tillverkad av danska Greentec, men Ystamaskiner har haft mycket att säga till om, förklarar Fredrik Lidberg.

–  Vi lyssnar mycket på kunderna, vi kanske inte säljer jättevolymer men det vi säljer är ofta helt anpassat till vad kunderna efterfrågat –  de har ofta mycket specifika önskemål.

Kontakten med tillverkarna är tät och i det här fallet har fokus särskilt legat på att göra maskinen användbar.

–  Eftersom mindre bärare har färre hydrauluttag har vi till exempel sett till att det bara behövs en tryckledning, en returledning och en läckledning, säger Fredrik Lidberg.

Han konstaterar att den dansktillverkade maskinen är specialanpassad för våra behov.

– Den görs bara för oss i Sverige, säger Fredrik Lidberg.

Redskapsbäraren har hydraulisk teleskopisk sidoförskjutning av armen och de olika redskapen ska kunna  monteras enkelt tack vare mekaniska och hydrauliska snabbfästen, förklarar Ystamaskiner.

–  Vi anpassar maskinen med olika redskapsfästen för att passa olika kunder, säger Fredrik Lidberg.

Fakta Greentec HXF 1802 T

  • En redskapsbärare med hydraulisk teleskopisk sidoförskjutning av armen.
  • Fem olika redskap ska kunna monteras enkelt tack vare mekaniska och hydrauliska snabbfästen.
  • Maskinen kundanpassas med olika typer av redskapsfästen för att kunna passa till alla sorters lastbärare.
  • Växling mellan transport och arbetsläge på maskinen sker hydrauliskt.
  • Arbetshydrauliken som krävs för att köra de olika styrfunktionerna och redskapen är 25 liter.
  • Växling mellan transport och arbetsläge ska ske hydrauliskt.
  • Räckvidden med stolpklippare är cirka 1,8 meter från bärarens centrum.
  • Hydraulisk klippvinkeljustering är standard

Källa:Ystamaskiner

Fakta redskapen

  • Ogräsborsten LRS 1402 är en stålborste med 700 mm diameter och ställs in genom att ändra den hydrauliska klipp- vinklingen samt ändra vinkeln i lastaren. Avståndet justeras med den hydrauliska sidoförskjutningen.
  • Grensågen LRS 1402 har fyra sågklingor, väger 50 kg tung och har en arbetsbredd på 1,4 meter.  Ljudnivån under arbete är 100 dB och den ska kunna såga upp till 100 mm med perfekta snitt.
  • Häckklipparen HL 150 har bultade knivblad som skyddas av knivfingrar med rundade spetsar, arbetsbredden är 1,5 meter och klippkapaciteten upp till 40 mm. Drivningen ska kunna monteras var som helst på kniven utifrån kundens önskemål.
  • Häckklipparen RC 102  beskrivs som stark och effektiv, perfekt för häckklippning av träd och buskar.

Kantklipparen RI 80 är en rotorklippare med en arbetsbredd på 80 centimeter som uppges lämpa sig väl för klippning under staket, runt träd och stolpar och mindre slänter. Den är utrustad med två knivar som skyddas av en skyddstallrik mot sten etc.

Rotorklipparen är utrustad med en fjäderbelastad tallrik som viker undan vid kontakt med träd, stolpe eller något annat hinder.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093