23948sdkhjf

Digitala inköp av maskiner och transporter

Ett nytt samarbete utlovas gynna digitaliseringen av bygg- och anläggningsbranschen och göra det enklare att köpa maskiner och transporter.

Eltel Networks Oy, som levererar tekniska tjänster inom infrastruktur, har inlett ett samarbete med maskin- och transportförmedlaren Kubicom,  som hjälper bygg och anläggningsföretag att köpa in maskin- och transporttjänster från centraler och enskilda maskin-/fordonsägare.

Samarbetet går ut på att gynna digitalisering inom anläggning- och infrastrukturbranscherna, något som enligt ett pressmeddelande ska effektivisera och förenkla samarbetet mellan beställare och underentreprenörer.

– Lösningen kommer att förbättra vår resursallokering, hantering av underentreprenörer, vå dagliga uppföljning samt ge ökad kvalitet genom enklare kommunikation och dokumentation. Kubicom kommer att ta den traditionella entreprenörsrollen till nästa digitaliserade nivå säger Juha Luusua, Managing Director för Eltel Networks Oy, i pressmeddelandet.

Han konstaterar också att digitalisering är en stor trend som erbjuder goda förutsättningar för verksamhetsoptimering.

– Genom ett komplett projektledningsverktyg som sträcker sig över hela projektets livscykel, är Kubicom är ett utmärkt exempel på detta.

Enligt Kubicom kommer samarbetet att förändra det klassiska entreprenörsarbetssättet till det bättre genom digitaliseringen, företaget lyfter också fram att det nu finns möjlighet att sköta sina inköp av maskin- och transporttjänster digitalt i Sverige, istället för att manuellt söka resurser. 

Plattformen har uppdaterats för att passa den finska och svenska maskin- och transportmarknaden och enligt Eltel Networks Oy manövrerar företaget redan flera olika projekt genom Kubicomplattformen för att förenkla rapportering, administration och projekthantering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079