23948sdkhjf

Batteripadda i ny generation

Batteridriven vibroplatta mötte stort intresse

Vi väntar på ett godkännande av lithiumbatterierna, men vi hoppas kunna starta försäljningen av vår 50 kg batteripadda nu i sommar, säger Glenn Eriksson, försäljnings- och marknadschef på Swepac.

På förra årets Maskinexpo visade Swepac fram prototypen till en liten batteridriven vibroplatta som baseras på ett av företagets patent där batteriet används som motvikt. (Läs mer här.) Till Svenska Maskinmässan hade ytterligare ett steg tagits.

Intresset har varit stort – inte bara tack vare eldriften utan också för storleken. Den är till exempel så lågbyggd att den kan användas under en parkbänk om det skulle behövas. Redan nu har vi tagit fram en ny generation som bara väntar på godkännandet av lithiumbatterierna för att börja säljas. Förhoppningsvis är det klart redan i sommar, säger Glenn Eriksson.

Tidigare fanns en tanke på att sälja maskinen med två batterier så att det ena kan laddas medan det andra används, men för de flesta användare lär det inte behövas.

Den här typen av utrustning används normalt sett under väldigt korta perioder, vilket gör att en timme oftast är fullt tillräckligt. Den går dessuton snabbt att ladda. Det räcker med att koppla den till elnätet under ett par timmar för att batteriet ska bli fulladdat, säger Glenn Eriksson.

Glenn Eriksson passade också på att visa en klassiker i sortimentet, den så kallade rundpaddan.

Det är en riktig kioskvältare, men den kan inte säljas på broschyr. Den måste visas. Bilder kan inte visa hur smidig den är vid småjobb, exempelvis plattsättning. Den studsar inte, den är lätthanterlig och väldigt effektiv där det inte behövs så djupgående packning, säger Glenn Eriksson.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109