23948sdkhjf

Riksdagen röstar om entreprenörsansvar imorgon – Byggnads är positiva

Den eventuella lagen kommer även bli underlag i reviderade kollektivavtal.
I morgon tisdag röstar riksdagen om den nya lagen för entreprenörsansvar. I ett pressmeddelande skriver Byggnads att man är positivt inställda till en sådan lag. Fackföreningen avser dessutom att reglera i kollektivavtal med Sveriges Byggindustrier (Bi).

– Byggnads har återigen visat vägen genom att ta ansvar för utvecklingen i byggbranschen, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm, i pressmeddelandet.

Lagen innebär kort och gott att den entreprenör som har huvudansvaret för ett byggprojekt måsta ta ansvar för alla sina underentreprenörer. Det innebär bland annat att arbetstagare alltid ska få ut sin lön, även om de anlitats av en underentreprenör.

–Vi utgår ifrån att samtliga av riksdagens partier tar sitt ansvar och röstar igenom detta som ett sätt att få ordning och redan på svensk arbetsmarknad, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm. Han fortsätter:

– Det är idag ett stort problem att entreprenörerna pekar på varandra när det blir problem med löner och säkerhet. Det är inte acceptabelt. Någon måste bära huvudansvaret.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093