23948sdkhjf

Strängnäs ska modernisera reningsverk – beräknas kosta 350 miljoner kronor

Oppositionen i kommunen kritisk: "Vi vill att Sevabs tjänstemän tar fram ett par tre alternativ som vi i fullmäktige kan ta ställning till"
Reningsverket i Mariefred ska avveckas och avloppnasvattnet forslas till Strängnäs via en överföringsledning. Det framkommer ur det inriktningsbeslut som Sevabs styrelse och Strängnäs godkänt, skriver SVT Nyheter . Dessutom ska anläggningen i Strängnäs moderniseras för att öka kapaciteten.

Men alla är inte nöjda och glada. Bland annat har det lokala Strängnäspartiet opponerat och yrkat för ett avslag i kommunfullmäktige.

– Vi vill att Sevabs tjänstemän tar fram ett par tre alternativ som vi i fullmäktige kan ta ställning till, säger Monika Eriksson Bertilsson (STRP) till SVT. Hon fortsätter:

– Det är ett förhållandevis centralt läge och de närboende störs av lukterna. Dessutom är det tänkt att Gorsingeviken ska bli en reservvattentäkt och det känns inte så bra att ha ett reningsverk på samma plats.

Enligt Sevab själva kommer lukterna inte vara något större problem.

– Det har inte med mängden avloppsvatten att göra utan med teknik, och den teknik vi använder idag är föråldrad och behöver moderniseras, säger Admir Ibrisevic, VA-chef på Sevab, till SVT.

Kostnaden för moderniseringen beräknas landa på cirka 350 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078