23948sdkhjf

Ledare: Årets rysare närmar sig

Nionde september kommer att bli avsevärt mer nervpirrande än det pågående fotbolls-VM.

De flesta av oss börjar skönja slutet på en lång arbetssäsong och kan se fram mot den rekreationstid som sommaren brukar erbjuda. Men visst finns det undantag – inte minst visar de senaste opinionsmätningarna att nionde september kommer att bli en rysare väl i klass med alster av Alfred Hitchcock eller Stephen King och avsevärt mer nervpirrande än det pågående fotbolls-VM.

Inte minst torde Stefan Löfven känna pressen sedan opinionsmätningarna visar på ett väljarstöd i nivå med Juholts tid. Kommunikationshaveriet i samband med Transportstyrelseaffären, svängningar i invandrarpolitiken, hanteringen av Försäkringskassans generaldirektör och inte minst ansträngningarna att försämra möjligheterna att köpa en bostad har påverkat trovärdigheten avsevärt.

Alliansen ser hur KD vid mätning efter mätning hamnar en bra bit under riksdagsspärren. Samtidigt växer sig SD allt starkare, inte minst genom att attrahera stora delar av det LO-kollektiv som tidigare varit trogna S-anhängare.

Som förväntat har politiska utspel i rask takt lämnat det löpande bandet i valfläskfabriken under det senaste året och produktionstakten lär öka ytterligare under de knappa tre månader som återstår till valdagen.

Löften om mer pengar är alltid säkra kort oavsett om man sitter i regeringsställning eller tillhör oppositionen. Härom veckan fattade exempelvis regeringen beslut om den nationella planen för transportsystemet under de närmaste tolv åren. Drygt 700 miljarder kronor avsätts för en nödvändig upprustning och utbyggnad av våra kommunikationsleder. Dessvärre har även en gökunge placerats i transportsystemets bo. Regeringen säger att höghastighetsjärnvägen ska byggas och blir hotet verklighet lär större delen av de utlovade pengarna hamna i det stora svarta hål som därmed skapas.

Just för att undvika bland annat svarta hål pågår en mängd arbeten under sommaren för att förbättra vägar och järnvägar. Åtskilliga vägarbetare ägnar sin sommar till att ge oss andra långsiktigt säkrare och snabbare transportleder. Vår egen uppgift i sommartrafiken är att dämpa farten bland koner, lastbilar och vägmaskiner och därmed öka säkerheten för såväl vägarbetare som oss själva.

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094