23948sdkhjf

Huvudsta får ny pendeltågsstation – beräknas bli klar 2029

Kostnaden: 11,5 miljarder kronor.
I samband med att Mälarbanan utökas till fyra spår, kommer Huvudsta att få en ny pendeltågsstation. Dessutom kommer delar av järnvägen genom Solna att däckas över. Det skriver Solna Stad i ett pressmeddelande. Åtgärderna utförs enligt en överenskommelse som träffats mellan Solna stad och Trafikverket och beslut om överenskommelsen förväntas fattas av kommunfullmäktige den 27 augusti.

– Det är glädjande att vi äntligen lyckats träffa en överenskommelse om Mälarbanans utbyggnad genom Solna. Den nya pendeltågsstationen i Huvudsta och den ökade kapacitet som utbyggnaden möjliggör innebär ett rejält lyft för kollektivtrafiken i Solna. Lösningen med överdäckning minskar trafikens påverkan i stadsmiljön och bidrar till en mer sammanhållen stad, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna Stad, i pressmeddelandet.

Merkostnaden för överdäckning och Huvudsta station beräknas till till 1,5 miljarder kronor enligt Trafikverkets kalkyler och Solna medfinansierar med 600 miljoner kronor. Byggstart förväntas till 2021 och bli klart 2029.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064