23948sdkhjf

Stockholm Vatten och Avfall stäms av missnöjd entreprenör

Advokaten: "De har varken betalt eller kommit till förhandlingsbordet"
Perioden 1 april till 30 september 2017 hjälpte miljöentreprenören Liselott Lööf AB Stockholm Vatten och Avfall med sophämtning. Anledningen till att de fick rycka in var för att upphandlingen med Renonorden låg överklagad. Nu har det gått mer än ett år och Liselott Lööf AB har fortfarande inte fått betalt. Därför väljer man att stämma Stockholm Vatten och Avfall, skriver Svd Näringsliv .

– När vårt kontrakt gick ut i september förra året slutdebiterade vi dem. Sedan dess har de varken betalt eller kommit till förhandlingsbordet, säger Björn Rosengren, miljöentreprenörens advokat, till Svd Näringsliv. Han fortsätter:

– Man vill ju gärna slippa domstolen om det går, men de (Stockholm Vatten och Avfall) har ju inte velat prata med oss. Vill man inte komma till diskussionsbordet, vad f-n gör man? Då måste man ta ärendet till domstol.

Björn Rosengren säger till Svd Näringsliv att Stockholm Vatten och Avfall inte invänt mot arbetet. Däremot säger de att nycklarna inte överlämnats på rätt sätt, något Rosengren motsätter sig. Och summan man begär av Stockholm Vatten och Avfall är diger – 8,5 miljoner kronor. De å sin sida kommer med ett motkrav; 10,5 miljoner kronor då de sagt att ett antal nycklar blivit "oanvändbara" efter att Liselott Lööf AB lämnat över.

Dessutom säger Stockholm Vatten och Avfall att entreprenören inte levererat enligt avtal och att många kunder blivit missnöjda.

– Har man inte uppfyllt avtalet kan man heller inte få full ersättning. Vi har försökt att nå en uppgörelse, men de har istället valt att skicka in en stämningsansökan, säger Alexandra Fleetwood, presskontakt på Stockholm Vatten och Avfall, till Svd Näringsliv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078