23948sdkhjf

Hogia digitaliserar brittisk terminal

Levererar terminalsystem som ska effektivisera Roroterminalen i Heysham.

Tre färjerederier fraktar årligen 300 000 enheter genom Roroterminalen i Heysham, som är navet för en stor del av godstrafiken mellan nordvästra England, Isle om Man och Irland. Med hjälp av ett terminalsystem från det svenska programvaruföretaget ska hanteringen av godstransporterna förenklas och effektiviseras.

– Det här är början på ett långt partnerskap där vi successivt kommer att digitalisera deras arbetsprocesser. Vi ser fram emot att hjälpa Heysham Port Ltd att utveckla och effektivisera sin verksamhet, säger Lars Tingström, bolagschef för Hogia Logistics Systems AB.

Med Hogias Terminal Operating System skapas en gemensam plattform för alla aktörer som är verksamma inom terminalen. Med all bokningsinformation i terminalsystemet kan godset som anländer med lastbil lätt identifieras och tilldelas en plats i terminalen. När det är dags för lastning och lossning skapas arbetsorder som automatiskt skickas till truckförarna som utför arbetet. Alla förare får tillgång till samma information i sina mobila enheter och anger själva status på de order som de verkställer. 

Terminalsystemet kan när som helst generera statistik över alla utförda arbetsmoment och ge en översikt över terminalens totala godshantering. 

– Med Hogias terminalsystem kan vi utföra transportuppdrag effektivare och med högre kvalitet på vår service. Det banar väg för den kapacitetsökning vi måste uppnå för att möta den stadigt ökande efterfrågan på godstransporter och vara beredd på resultatet av Brexit, säger Adrian Colquitt, chef för Roro på Peel Ports.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079