23948sdkhjf

Smått är gott

Kompaktmaskiner blir allt populärare. Det hävdar i alla fall Hitachis svenska generalagent Delvator som ser ett uppsving för kompaktgrävarna.

Företaget hänvisar till statistik som uppges visa att mer än 40 procent av de Hitachimaskiner som säljs i Sverige är kompakta.

Delvator lyfter fram de kompaktbyggda grävarna som ska ha vunnit mark i Sverige, företaget lyfter fram bandgrävaren ZX225US-6 (26 ton), hjulgrävaren ZX145W-6 (17 ton), bandgrävaren ZX135US-6 (15 ton) och bandgrävaren ZX85US/USB-5 (8,5 ton)

Enligt Delvator har modellerna i storlekarna 15-26 ton vissa gemensamma egenskaper. De uppges till exempel vara baserade på beprövade, normalstora modellsyskon.

– De har samma egenskaper och prestanda som ursprungsmodellerna, men med skillnaden att de är mer kompakta i formatet, förklarar Delvators produktansvarige Magnus Hansson, i ett pressmeddelande.

Han hävdar vidare att Hitachis koncept bygger på att sätta prestanda före storlek.

–  Man vill inte försämra specifikationerna bara för att kompaktmodellerna är mindre i format. Det sker därmed inga kompromisser med prestanda eller effektivitet, kompaktmodellerna levererar samma styrka och egenskaper som normalmaskinerna gör.

Det som lockar med kompaktare maskiner är förstås att de tar mindre plats, de ska därför kunna stanna längre på en arbetsplats – de ”växer ur” den senare och beläggningen ökar därför, framhåller Delvator.

Företaget lyfter också fram att vissa jobb kan utföras snabbare och mer effektivt med kompaktmaskiner eftersom man slipper gå ner i modellstorlek för att det är trångt.

Delvator lyfter fram flera fördelar med de kompakta modellerna och påminner om att flera Hitachis kompaktmaskiner får följa med när Delvator ställer ut på Entreprenad Live i Göteborg den 6-8 september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078