23948sdkhjf

Mählers breddar med kroatisk hjälp

Tack vare ett samarbete med kroatiska Rasco breddas snabbväxande Mählers produktsortiment avsevärt.

Snöplogarna i Mählers monter kunde te sig något malplacerade i den stekande sommarsolen under Svenska Maskinmässan. Stämningen i montern var dock på topp av flera anledningar. En anledning var en högkastande sidoplog som just tagits fram efter ett par säsongers testkörning, en annan den ekonomiska utvecklingen som dessutom ser ut att lyfta ytterligare tack vare ett färskt samarbete med kroatiska Rasco.

Mählers har i flera år varit Nordens största tillverkare av vinterunderhållsutrustning för lastbilar, men på senare år har vi fått allt fler frågor om produkter som vi inte har i vårt eget sortiment. Vi har bland annat saknat spridare, men nu är tomrymmet fyllt tack vare ett exklusivt distributionsavtal för Sverige, Norge och Island med Rasco. På köpet får vi tillgång till Rascos hela sortiment, vilket gör oss till totalleverantör av utrustning för underhåll av såväl sommar- som vintervägar, säger Mählers sälj- och marknadschef Roar Wehn.

Enligt Roald Wehn är Rascos produktportfölj närmast perfekt som komplement till Mählers utbud av främst plogar. Utöver spridare innehåller företagets produktportfölj olika typer av snöplogar, kantslåttrar, borstar och vägtvättar.

Totalt handlar det om 64 produkter som kommer att vara tillgänliga via vårt distributionsnät även om vi inte kommer att sälja alla aktivt.

Det kroatiska företagets lastbilsmonterade spridare är sedan länge etablerade i Skandinavien och därför har det också varit lätt att på nära håll få ett begrepp om tillförlitligheten.

Företaget är etablerat i 34 länder och även vi är bekanta med några av produkterna. Vi känner ingen tvekan när det kommer till deras kvalitet. Vi har pratat med både kunder som använder Rascos produkter i dag, och med nyckelpersoner hos tillverkaren och är övertygade om att detta är något vi vill komplettera vårt produktsortiment med, säger Roar Wehn.

Bland företagets egna produkter för snöröjning lyfter Roald Wehn fram en högkastande sidoplog som enkelt kan byggas om i längderna 10, 12, 14 och 16 fot genom att plogens främre del byts ut.

I arbetsläge vilar plogen på antingen en höj- och sänkbar mede av tallrikstyp eller på hjul.

Vi står väldigt väl rustade och utvecklas i helt rätt riktning. Vi har ökat omsättningen från 75 till 100 miljoner kronor på två år och har lagt en budget på 120 miljoner kronor för i år. Dessutom har vi förstärkt vårt erbjudande genom samarbetet med Rasco. Framtiden ser lovande ut. Säger Roald Wehn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141