23948sdkhjf

Han tar över när Byggpartners vd lämnar

Sverker Källgården väljer att lämna Byggpartner efter fem år – nuvarande vice vd tar över.
Byggpartners vd och koncernchef Sverker Källgården väljer att lämna företaget, efter fem år på posten. Istället tar Fredrik Leo, nuvarande vice vd och högsta ansvarig för företagets entreprenaddel, över.

Enligt Sverker Källgården, som kom till Byggpartner från Hufvudstaden, handlar det om ett uppdrag som han nu anser sig ha slutfört:

– Jag fick ett uppdrag av styrelsen när jag anställdes 2013 att göra Byggpartner lönsamt och börsfähigt. I och med börsintroduktionen 2016 och den ökade marknadsandel som Byggpartner tillgodogjort sig i både Stockholm och Mälardalen anser jag att uppdraget är slutfört och därför har jag, tillsammans med styrelsen, kommit fram till att det är ett lämpligt tillfälle att lämna över rodret, säger han i ett pressmeddelande.

Fredrik Leo, verksam i företaget sedan början av förra året, tar över bägge poster från 1 augusti. Därefter kommer Sverker Källgården att stå till styrelsens och vd:ns förfogande under resten av uppsägningstiden, meddelar Byggpartners styrelse.

Byggpartners ordförande, Torsten Josephson, ser inte att man behöver en lång övergångsperiod för nye vd:n och koncernchefen.

– Vd-skiftet kommer att bli smidigt då Fredrik redan är insatt i större delen av bolaget, säger Torsten Josephson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079