23948sdkhjf

Cat väl förberett för steg V

Kommande årsskifte skärps utsläppskraven på nytt, något som Pon Equipment tog fasta på under Svenska Maskinmässan.

En ny motorgeneration fick en framträdande plats när Pon Equipment visade upp de senaste landvinningarna från Caterpillar på Svenska Maskinmässan. I januari 2019 träder de skärpta emissionskraven i steg V i kraft för en stor del av de motorer med en effekt på minst åtta kilowatt och som används i bland annat entreprenadmaskiner. Undantagen är motorer med effekt mellan 56 och 130 kilowatt där regelskärpningen dröjer till januari 2020.

Enligt Richard Liljeblad på Pon Power står Caterpillar väl förberett för de skärpta kraven.

Redan vid införandet av steg IV gjordes en stor utvecklingsinsats, vilket innebär att vi till stor del klarar kraven för steg V med befintlig teknik i våra dieselmotorer.

Bland annat sker en uppgradering av de sexcylindriga C9- och C13-serierna som används i exempelvis borriggar, flistuggar och krossar.

Nyheterna i C9.3B och C13B är att de får en mindre efterbehandlingsenhet, högre effekt och dessutom blir ännu mer bränslesnåla, lovar Richard Liljeblad.

Helt nya i sortimentet är de fyrcylindriga C2.8- och C3.6-motorerna som används i bland annat skogsmaskiner och redskapsbärare.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078