23948sdkhjf

Epiroc driver ort i Västindien

Utrustning från Epiroc spelar viktiga roller vid omvandlingen av ett dagbrott i Dominikanska Republiken till underjordsgruva.

Under de kommande två åren kommer Epiroc att leverera utrustning värd motsvarande 210 miljoner kronor för ortdrivning i en koppar- och zinkgruva i Dominikanska Republiken.

Beställare är gruvbolaget Corporación Minera Dominicana, populärt kallat Cormidom, som nu satsar stort för att modernisera gruvan Cerro de Maimon.

Ordern omfattar bland annat borriggarna Boomer M2 och Simba E7, lastaren Scooptram ST18 och underjordstrucken Minetruck MT65 samt borrbergverktyg.

Maskinerna kommer att användas för att förvandla det befintliga dagbrottet till en underjordsgruva med målet att gruvan efter omdaningen ska kännetecknas av bland annat högre produktivitet, ökad säkerhet och förbättrad kostnadseffektivitet.

Enligt Paul Arndt, vd för Perilya, Cormidoms australiensiska moderbolag, har företaget en lång och framgångsrik historik med Epiroc i Australien.

Vi ser detta som en möjlighet att bygga vidare på detta samarbete och ytterligare utveckla ett starkt partnerskap med användning av Epirocs utrustning genom gruvcykelns alla nyckelfaser, säger Paul Arndt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141