23948sdkhjf

JCB dubblar produktion av hytter

JCB satsar närmare 600 miljoner kronor i en ny fabrik som utlovas ge 200 nya jobb och fördubbla produktionen av hytter.

JCB:s anläggningar ligger tätt mellan Birmingham och Manchester, och ännu tätare blir det när den nya hyttfabriken står klar i Uttoxeter sommaren 2019 till en kostnad som beräknas motsvara cirka 580 miljoner svenska kronor.

Investeringen är en av de största i företagets hiostoria och understryker våra ambitioner att tillverka i Storbritannien och på vår hemmaplan i Staffordshire, säger företagets vd Graeme Macdonald.

Fabriken anläggs i anslutning till två av företagets befintliga fabriker nära A50, vilket underlättar transporter till och från fabriken.

JCB Cab Systems sysselsätter i dag drygt 400 personer i den nuvarande fabriken i Rugeley. Den nya fabriken får, enligt JCB, en kapacitet på ungefär 100 000 hytter per år, vilket innebär ungefär en fördubbling, vilket uppnås med hjälp av ungefär 200 personer som ska vara på plats senast år 2022, enligt nuvarande planer.

Anledningen till det blygsamma personalbehovet är att den nya fabriken kommer att kännetecknas av en hög grad av automation. Bland annat handlar det om en dataövervakad produktionslinje, helautomatisk lackeringsanläggning och robotsvetsning.

Fabriken blir den mest avancerade och den mest produktiva i världen, säger Graeme Macdonald.

Även David Carver, vd för JCB Cab Systems ser fram mot att verksamheten kan påbörjas i den nya fabriken.

Hela anläggningen är designad för att öka produktiviteten, minska avfallet och bidra till förbättrad kvalitet, säger David Carver.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094