23948sdkhjf

Olagliga byggsäckar stort problem för Stockholm

Men staden har tröttnat. Nu har fullmäktige lagt fram ett regleringsförslag.
Olagliga byggsäckar är ett stort problem i huvudstaden, skriver Stockholmdirekt . Enligt tidningen dyker fler och fler upp, mitt i gatan, och kan stå kvar i flera månader. För att få ställa ut en byggsäck i samband med att byggarbete utförs krävs tillstånd av polisen. Ett sådant kostar pengar, varvid många undviker att betala avgiften.

Säckarna är dels en trafikfara, men även störande moment för fotgängare och hinder för funktionsvarierade.

– Som det är idag får vi veta att de står i vägen, genom att folk anmäler. Sedan kan vi som stad inte göra så mycket. Jag tycker att staden borde ha mandat att åtgärda sådant här direkt, men som det är idag är det polisen. Det krävs ett riksdagsbeslut för att ändra på det, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) till Stockholmdirekt.

Vem som är ägare till säckarna är svårt att ta reda på. Det kan vara ett företag, en förening eller en privatperson. Om ingen hämtar upp dem är det upp till polisen att forsla bort säckarna.

Men Stockholm stad har tröttnat. Ett nytt förslag om krav har tagits fram där namn och adress på säckarna blir obligatoriskt.

– Nu krävs ett beslut i kommunfullmäktige för att det ska bli verklighet. Det gör det lättare att komma åt de ansvariga. Sedan har jag för avsikt att kalla till mig representanter från byggbranschen och ha ett möte om hur vi kan lösa det här problemet, säger Daniel Helldén till Stockholmdirekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188