23948sdkhjf

"Ambassadörer" banar väg för Engcon

Engcons "ambassadörer" ska bereda väg för ökad försäljning utomlands.

Julien Bernard och Stephane le Péculier kan båda ståta med hederstiteln ambassadör som värdefulla länkar mellan Engcon och den franska marknaden. På Intermat gavs tillfälle att på kort tid träffa både befintliga och blivande användare av tiltrotatorer.

I Sverige och övriga nordiska länder är det ingen som behöver övertyga grävmaskinsförarna om tiltrotatorns kvaliteter. I andra länder är det betydligt svårare även om insikten om nyttan med grävmaskinens ”handled” får allt större spridning.

Oavsett om det handlar om mogna marknader eller marknader med utvecklingspotential finns ett stort värde i nära kontakter med användarna. Därför har nu Engcon etablerat ett nätverk med ”ambassadörer” som ska fungera som företagets spjutspetsar när det kommer till att etablera och vårda relationer med slutkunderna.

Vi kan säga att starten för verksamheten var januari 2017. Nu har vi ambassadörer i nio länder – två i varje. Uppgiften är att lyssna, vara företagets antenner ut mot marknaden och bli något av filter mellan marknad, design och teknikutveckling, säger Mascha Verweij som leder verksamheten tillsammans med André Nordström.

Huvuduppgiften är att etablera och vårda relationer med slutkunder. I funktionen ingår att presentera Engcons koncept, produkter och lösningar för såväl nya som redan existerande slutkunder samt att följa upp alla kontakter för att bland annat förstå varför en affär lyckades eller förlorades.

På det här sättet får vi snabbt reda på om det uppstår något problem någonstans och i och med att vi har regelbundna träffar inom gruppen får vi också ett effektivt verktyg för att sprida information och erfarenheter mellan de marknader där vi är verksamma. Även vår utvecklingsansvarige Fredrik Jonsson är en viktig mottagare av information för att snabbt kunna plocka fram en alternativ teknisk lösning om det skulle behövas. Det här är verkligen att sätta kunden i fokus och jobba för att uppnå största möjliga kundnöjdhet, säger Mascha Verweij.

Företaget ser gärna att ambassadörerna har erfarenhet från anläggningsbranschen, men de behöver definitivt inte vara helfrälsta användare av tiltrotatorer.

Julien Bernard anställdes ungefär nio månader före mässan och hade med sig erfarenhet som teknisk försäljare på Caterpillar och försäljare av reservdelar. Stephane le Péculier anställdes ett par månader senare efter ungefär 15 år i branschen, bland annat som grävmaskinsförare.

Jobbet är egentligen väldigt tydligt och intressant och ställer samtidigt krav på eget ansvarstagande. Vi måste vara självgående, vilket är en rolig utmaning. Det är spännande att fungera som länk mellan användaren och tillverkaren och medverka till att produkter och tjänster hela tiden förbättras. Mer än halva arbetstiden pratar vi i telefon, huvudsakligen med chefer och beslutsfattare, och samlar information av betydelse för vår uppdragsgivare. Dessutom är det givande att jobba i en internationell organisation där vi får träffa människor från flera länder, säger Stephane le Péculier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375