23948sdkhjf

Lättare ladda elbilar i norr

700 laddplatser för elbilar ska etableras på lättillgängliga platser mellan Gävle och Luleå under de närmaste tre åren.

Fastighetsbolaget Diös har sina fastigheter samlade i tio orter från Borlänge i söder till Luleå i norr. Med start i höst gör nu företaget en satsning på att tillsammans med Vattenfall förse de tio orterna med sammanlagt 700 laddstationer för elbilar under de närmaste tre åren.

Att bidra till fler möjligheter för laddning av elbilar är del av vår strategi kring hållbar stadsutveckling. Våra beteenden förändras och utvecklingen av elbilar går snabbt, vilket leder till att efterfrågan på laddstationer har ökat snabbt både bland hyresgäster och medarbetare. Det skapar nya förutsättningar och ger oss nya möjligheter att utveckla våra städer. Vattenfall har en bred kompetens inom laddlösningar och vi har haft ett bra samarbete när det gäller de olika behov som vi och våra hyresgäster har, säger Diös hållbarhetschef Kristina Grahn Persson.

Avsikten är att där så är möjligt placera laddstationerna i anslutning till företagets kommersiella lokaler. De är förberedda för semisnabb laddning på 22 kilowatt, ska vara lätt tillgängliga och öppna för såväl anställda i fastigheterna som deras besökare. Det system som valts är Vattenfalls beprövade In Charge som, enligt företaget, redan används cirka 4 500 laddstationer.

Att utbyggnaden sker i regioner som hittills inte kunnat erbjuda så mycket elbilsladdning känns extremt bra, säger Susanna Hurtig, chef för Vattenfall E-mobility Norden.

Med start under hösten börjar Diös dessutom ersätta samtliga servicebilar med elbilar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063