23948sdkhjf

Delar av Storgatan i Växjö byggs om

Målet: Ökad framkomlighet.
På måndag vecka 34 påbörjar Växjö kommun arbetet med att bygga om delar av Storgatan, sträckan mellan Liedbergsgatan och Samarkandsrondellen, för att öka framkomligheten för buss, cykel och bil.

- För att vi ska kunna uppnå kommunens högt ställda miljömål behöver vi göra den här typen av infrastrukturförändringar, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande i tekniska nämnden, i ett pressmeddelande.

Arbetet på Storgatan innefattar dessa delar:

- Bygger om och målar bussfiler på Storgatan (sträckan mellan Vikingarondellen och Samarkandsrondellen) för att göra det snabbt och smidigt att ta sig fram med buss.
- Förenklar och gör det säkrare för cyklister att ta sig fram på Storgatan, bland annat genom att bygga nya cykelöverfarter.
- Bygger om och tillför körfält i korsningar med mycket trafik, bland annat nytt vänsterkörfält i korsningen Storgatan/Arabygatan (körriktning Söderleden).

Arbetet beräknas pågå fram till årsskiftet 2018 till 2019 och kommer periodvis att medföra mycket begränsad framkomlighet i området.

– Nu gör vi insatser för att förbättra för buss, cykel och bil men det kommer bli stökigt under byggtiden, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef Växjö kommun.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11